Германският икономически растеж ще продължи благодарение на силното вътрешно търсене

...
Германският икономически растеж ще продължи благодарение на силното вътрешно търсене
Коментари Харесай

Германия е на път да постигне златно десетилетие на икономически растеж

Германският стопански напредък ще продължи с помощта на мощното вътрешно търсене и по-големите вложения, само че комерсиалният спор със Съединени американски щати помрачава вероятностите за напредък, уточни през днешния ден министерството на стопанската система, представено от " Ройтерс ".

Германският напредък остава мощен макар свързаната с търговията неустановеност, показва министерството в месечния си отчет. Преди всичко обаче рисковете от външната икономическа среда остават огромни. Това може да се види също и в отчета за бизнес доверието, изготвян от Института за икономическо развиване " Ифо " (Ifo), добавя министерството.

Данните, оповестени по-рано през днешния ден, сочат, че немската стопанска система е набрала по-голяма скорост от предстоящото през второто тримесечие с помощта на по-високите разноски на семействата и държавните разноски. Първоначални статистически данни, оповестени през днешния ден, регистрират увеличение на брутния вътрешен артикул (БВП) с 0.5 на 100 на тримесечна основа за месеците от април до юни. Анализатори предвидиха напредък от 0.4 на 100.

Германия остава на път да реализира златно десетилетие, разяснява икономистът на банка Ай Ен Джи (ING) Карстен Бжески, отбелязвайки, че стопанската система пораства в 34 от общо 37 тримесечия, добавя ДПА. Данните за растежа през първото тримесечие са преразгледани към покачване от 0.3 на 100 до 0.4 на 100. Спрямо второто тримесечие на предходната година немската стопанска система е повишена с 2 на 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР