Германският футболен съюз ще се опита да назначи нов национален

...
Германският футболен съюз ще се опита да назначи нов национален
Коментари Харесай

Германия ще обяви новия селекционер в кратки срокове

Германският футболен съюз ще се опита да назначи нов народен селекционер за контролите през октомври в Съединени американски щати, а първите имена към този момент се разясняват, разкри спортният шеф на представителния мъжки състав на страната Руди Фьолер.

Досегашният старши треньор Ханзи Флик бе уволнен в неделя след провалянето с 1:4 от Япония, а отборът записа единствено четири победи в последните си 17 мача. 

Бившият нападател и селекционер на Германия Фьолер застана на поста за един мач и ще води тима в днешната контрола против Франция.

Руди Фьолер настоя, че той няма да остане отпред на тима за по-дълъг интервал и съобщи, че полемиките за наследника на Флик към този момент са почнали дружно с президента на федерацията Бернд Нойендорф и ръководителят на Борда на Германската футболна лига Ханс-Йоахим Вацке.

„ Разбира се, няколко имена към този момент бяха упоменати при диалозите и бяха разисквани “, сподели Фьолер, който обаче отхвърли да разкрие кои треньори са били коментирани.

В медиите като вероятни претенденти за поста се загатват имената на някогашния треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, Матиас Замер и Оливер Гласнер, а разновидността с високо ценения Юрген Клоп е малко евентуален, тъй като той има контракт с Ливърпул до 2026 година.

„ Ясно е, че се разясняват разнообразни имена. И несъмнено, Юлиан Нагелсман е топ треньор, както доста други. Убеден към, че е значимо да представим верния човек до три седмици и половина “, добави Руди Фьолер-

Следващите мачове на немския народен тим са на 14 октомври против Съединени американски щати в Хартфорд и три дни по-късно против Мексико във Филаделфия.

Фьолер счита още, че е доста значимо да се сътвори избрана еуфория след неприятните резултати на тима при оставаща по-малко от година до Евро 2024, на което Германия ще бъде хазаин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР