Германският философ от XVIII в. Имануел Кант е виновен за

...
Германският философ от XVIII в. Имануел Кант е виновен за
Коментари Харесай

Губернаторът на Калининград: Кант е виновен за войната в Украйна

Германският мъдрец от XVIII в. Имануел Кант е отговорен за войната в Украйна.

Тази революционна концепция изрази губернаторът на съветския ексклав Калининград Антон Алиханов, представен от " Медуза ". Говорейки на конференция в Светлогорск, Алиханов уточни, че е невероятно да се разискват " дълбоки хрумвания "  в Калининград, без да се спомене името на Кант (мислителят е прекарал целия си живот в Калининград - до 1946 година прочут под името Кьонигсберг, някогашен административен център на Източна Прусия).

" Искам да покажа, че Имануел Кант, който е роден тук преди съвсем 300 години, има съвсем директна връзка с световния безпорядък (…), пред който сме изправени в този момент. Освен това той има директно отношение към военния спор в Украйна ", акцентира губернаторът.

Според Алиханов немската философия, чиито " безбожност и липса на висши полезности "  започват с Кант, основава " социокултурната обстановка ", довела, наред с други неща, до Първата международна война.

" Днес, през 2024 година, сме задоволително смели да твърдим, че освен Първата международна война е почнала с трудовете на Кант, само че и сегашният спор в Украйна.

Тук, в Калининград, ние се осмеляваме да предположим — въпреки че в действителност сме съвсем сигурни в това — че тъкмо в " Критика на чистия разсъдък " на Кант и неговите " Основи на метафизиката на нравите "  (…) са положени етичните, ценностни основи на настоящи спорове ".

Губернаторът назовава Кант един от " духовните основатели на актуалния Запад " и прибавя, че " западният блок, който е завършен от Съединени американски щати по техен облик "  е " империя на лъжите ".

В речта на политика най-сетне се прокрадва истина, когато той показва, че Кант е именуван " бащата на съвсем всичко "  на Запад, в това число свободата, концепцията за върховенството на закона, либерализма, рационализма и " даже концепцията за Европейския съюз ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР