Германският доставчик на автомобилни части Бош (Bosch) засилва подразделението си

...
Германският доставчик на автомобилни части Бош (Bosch) засилва подразделението си
Коментари Харесай

Бош“ ще прави автономни коли

Германският снабдител на автомобилни елементи " Бош " (Bosch) ускорява подразделението си за самостоятелни транспортни средства с придобиването на английската стартъп компания " Файв " (Five), софтуерен разработчик с към 140 чиновници. Това съобщи ДПА, цитирайки изказване на компанията.

Страните не разкриват финансовата стойност на договорката, която се чака да бъде утвърдена от държавните органи за защита на конкуренцията.

Автономното шофиране би трябвало да направи пътния трафик по-безопасен, а партньорството с " Файв " ще предложи на клиентите " европейска технология " с цел да се случи това, сподели президентът на бизнес бранш " Автомобилни технологии " на " Бош " Маркус Хейн.

Британският стартъп " Файв " е учреден през 2016 година и е построил екип от специалисти в облачния програмен продукт, роботиката и машинното образование, заяви " Бош ". Това е още една стъпка от поредицата ходове на немската софтуерна компания за преориентиране към самостоятелни транспортни средства.

Преди няколко седмици компанията закупи също и профилираната в цифровото картографиране " Атлатек " (Atlatec).

В началото на годината " Бош " и автомобилният колос " Фолксваген " (Volkswagen) оповестиха съглашение за съдействие в създаването на самоуправляващи се коли, включващо основаването на софтуерна платформа, способна да прави високо автоматизирани действия, подобаващи за всеобщо произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР