Германският автомобилна индустрия е сред най-големите работодатели в света, като

...
Германският автомобилна индустрия е сред най-големите работодатели в света, като
Коментари Харесай

Електроколите може да "закрият" над 400 хил. работни места в сектора в Германия

Германският автомобилна промишленост е измежду най-големите работодатели в света, като броят на заетите в бранша доближава 834 хиляди през 2018 година

Преходът към електрически коли може да докара до редуциране на 410 хиляди работни места в Германия до 2030 година Това оповестява бизнес всекидневникът Handelsblatt, цитирайки държавни съветници. Процесът на основаване на автомобил ще бъде значително автоматизиран заради по-опростеното сглобяване на вътрешния механизъм на едно електрическо транспортно средство.

Докато обичайните коли се състоят от към 2000 елементи, за конструирането на електрически подобен са нужни по-малко от 20. Основните детайли са солидна батерия и електрически мотор, които най-вероятно няма да бъдат създадени в Германия, а внасяни. Поради тези аргументи нужната работна ръка за производството в немския авто бранш доста ще намалее.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Само в производството на мотори и трансмисии има риск за към 88 хиляди служащи, написа Handelsblatt, базирайки се на отчет на Националната платформа за бъдещето на подвижността - съвещателен съвет на държавното управление. Причината за това още веднъж е в по-малкото съставни детайли на електрическия мотор, както и в по-лесното му поддържане спрямо моторите с вътрешно горене.

Заетостта в бранша

Германският автомобилна промишленост е измежду най-големите работодатели в света, като броят на заетите в бранша доближава 834 хиляди през 2018 година, най-високото равнище от 1991 година насам. Цялостният резултат от съкращенията евентуално няма да бъде усетен незабавно, написа Bloomberg. Трудовото законодателство и синдикатите ще забавят процеса, както и споразуменията, забраняващи наложително уволняване, които има в доста огромни компании в промишлеността. При съществуването на сходно съглашение, съкращаването на служащ би трябвало да е непринудено и от време на време може да отнеме години.

Процесът на прекосяване към електрически коли в промишлеността последователно се форсира, заради натиска от страна на Европейски Съюз за понижаване на въглеродните излъчвания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР