Германският автомобилен производител BMW обяви нова широкомащабна сервизна кампания, засягаща

...
Германският автомобилен производител BMW обяви нова широкомащабна сервизна кампания, засягаща
Коментари Харесай

BMW изтегля за сервиз над 1 милион автомобила поради риск от пожар

Германският авто производител BMW разгласи нова широкомащабна сервизна акция, засягаща над милион транспортни средства по целия свят. Причината за нея, както стана знае се заплахата от пожар заради нередовност на вентилационния клапан на картера (PCV).

Запалването на колата е най-лошият вероятен резултат. Освен това неправилната работа на клапана за премахване на отработените газове може да повлияе неподходящо на положението и експлоатационния живот на мотора. Поради нараснало налягане в картера може да се повредят уплътненията, пръчката или капачката за наливане на масло може да се " изстреля ".

Изтеглянето за сервиз включва модели включва модели от първа, трета и пета серия на баварската марка, както и кросоувърите X3 и X5, купе и роудстър Z4. Потенциално рисковите коли са пуснати на пазара сред 2005 и 2013 година.
 Mercedes предизвести за нередовност в над 800 000 дизелови автомобила
Mercedes предизвести за нередовност в над 800 000 дизелови автомобила

Съветва да се кара изключително деликатно и допустимо минимум

В Съединените щати 917 100 такива транспортни средства са приети за евентуално рискови, други 98 000 автомобила ще бъдат изтеглени в Канада, а останалата част от листата за обзор в сервиз се падна на Южна Корея, където към 18 000 BMW-та се нуждаят от ремонт.

Всички налагащи заради дефекта поправки би трябвало да се правят за сметка на производителя. Кога тъкмо притежателите на коли ще бъдат извикани от съответните дилъри, към момента не е конкретизирано от компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР