Германският автомобилен гигант Volkswagen иска да настигне американския производител на

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen иска да настигне американския производител на
Коментари Харесай

Volkswagen се стреми да е производителен колкото Tesla, но има много работници

Германският авто колос Volkswagen желае да настигне американския производител на електрически коли (EV) Tesla по продуктивност. Затова изпълнителният шеф на основаната във Волфсбург компания Херберт Дийс желае да направи съкращения, както и да промени метода на работа във фабриките, с цел да усили продуктивността. Според източници на Financial Times Дийс в персонален диалог е декларирал, че съгласно него компанията му наема 30 хиляди души над нужното. " В Бранденбург Tesla желае да употребява 7000 души - директнo и косвенo, за сглобяване на половин милион коли ", споделя той по време на среща на шефовете в компанията. " На всичкото от горната страна ще го направи с впечатляваща продуктивност: упованията са за 90 единици на час на линия, 10 часа на автомобил ", прибавя той.

Сегашната продуктивност на Volkswagen, когато става въпрос за най-популярните й електрически модели - ID.3 и ID.4, е 30 часа на автомобил, а задачата за следващата година е 20 часа. Изключителната непосредственост до новия гигазавод на Tesla, както и фактът, че компанията няма да има представител на служащите си в борда, накараха Volkswagen да се замисли върху личния си модел.

Според председателката на профсъюза на служащите във Volkswagen Даниела Кавало обаче желанията на Дийс няма по какъв начин да бъдат изпълнени. " Тук няма нито един човек, който да е над нужното ", счита тя. Според нея е повече от допустимо освобождението на служащи да не се случи, тъкмо както досега Volkswagen е правил по време на пандемията. Единствената компания, благосъстоятелност на VW, в която имаше съкращения и преструктуриране, беше първокласната марка Audi. Кавало е направила изказването по време на срещата на шефове на компанията, на която трябваше да бъде взето решение за посоката, в която компанията ще се развива в идващите пет години. Обявяване на решението се очакваше през идната седмица, само че то бе отсрочено за декември, тъй като не беше реализиран консенсус.

Кавало е обвинила изпълнителния шеф, че не е положил старания за справяне с проблемите с веригата на доставки, които съгласно нея са много по-належащи. Компанията понижи производството си с 27% през тази година точно поради проблемите с доставките. " Редовно ни предоставяте хубави фотоси от вашите екскурзии ", сподели тя, визирайки активността на изпълнителния шеф в обществените мрежи, " само че за жалост към момента без полупроводници и сигурно без съответни оферти за решения ", е декларирала тя пред 7 хиляди служащи, които гледаха срещата онлайн, и 50 хиляди чиновници на компанията, които следиха онлайн. Профсъюзът на Кавало в действителност има правото на несъгласие върху проекти в компанията, а огромен акционер в компанията е и федералната провинция Долна Саксония. Провинцията досега постоянно е гласувала дружно с работническите представители, като предпоставки за смяна в този аспект липсват.

Германският авто колос Volkswagen желае да настигне американския производител на електрически коли (EV) Tesla по продуктивност. Затова изпълнителният шеф на основаната във Волфсбург компания Херберт Дийс желае да направи съкращения, както и да промени метода на работа във фабриките, с цел да усили продуктивността. Според източници на Financial Times Дийс в персонален диалог е декларирал, че съгласно него компанията му наема 30 хиляди души над нужното. " В Бранденбург Tesla желае да употребява 7000 души - директнo и косвенo, за сглобяване на половин милион коли ", споделя той по време на среща на шефовете в компанията. " На всичкото от горната страна ще го направи с впечатляваща продуктивност: упованията са за 90 единици на час на линия, 10 часа на автомобил ", прибавя той.Сегашната продуктивност на Volkswagen, когато става въпрос за най-популярните й електрически модели - ID.3 и ID.4, е 30 часа на автомобил, а задачата за следващата година е 20 часа. Изключителната непосредственост до новия гигазавод на Tesla, както и фактът, че компанията няма да има представител на служащите си в борда, накараха Volkswagen да се замисли върху личния си модел.
Благодарим Ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Промишленост
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР