Германският автомобилен гигант Фолксваген призова германското правителство да помогне за

...
Германският автомобилен гигант Фолксваген призова германското правителство да помогне за
Коментари Харесай

Фолксваген настоя Германия да удари рамо, печалбата рязко намаляла

Германският авто колос " Фолксваген " прикани немското държавно управление да помогне за повишение на търсенето на коли, откакто пандемията от новия ковид е провокирала огромен спад в оперативната облага за първото тримесечие на компанията, като най-големият производител на коли в света предизвести и за мъчно второ тримесечие, оповестява " Ройтерс ".

" Нуждаем се от бързо решение за стимулиране на купувачите ", сподели основният финансов шеф Франк Уитер преди срещата сред политици и лобисти в Берлин за взимане на решение за евентуален проект за тласъци за възкръсване на търсенето.

Продажбите на коли по целия свят се сринаха, откакто ограниченията за преодоляване на пандемията постановиха затварянето на индустриални линии и шоуруми, лишавайки производители от толкоз нужни пари за вложения.

" Фолксваген " също по този начин предизвести, че плануваното нарастване на дивидентите може би би трябвало да бъде преразгледано. През февруари компанията предложи повишение на дивидента до 6,50 евро на елементарна акция, по отношение на 4,80 евро през 2018 година и 6,56 евро на привилегирована акция, по отношение на 4,86 ​​евро.

Очаква се продажбите на леки коли в международен мащаб да спаднат с 15% -20%, предвижда " Фолксваген "

По-рано този месец немският авто колос съобщи, че продажбите на коли за първото тримесечие са спаднали с 23% по отношение на същия интервал на миналата година, което е довело до понижаване на оперативната облага с 81% през първото тримесечие на годината. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР