Германският автомобилен гигант BMW ще направи многомилионна инвестиция в заводите

...
Германският автомобилен гигант BMW ще направи многомилионна инвестиция в заводите
Коментари Харесай

BMW инвестира милиони във Великобритания

Германският авто колос BMW ще направи многомилионна инвестиция в заводите си за " Мини " в Обединеното кралство, заяви английското държавно управление, представено от Би Би Си.


Парите ще бъдат употребявани за " трансформиране " на завода на BMW в Оксфорд, Южна Англия, " обезпечаване на 4000 висококачествени работни места и подсилване на веригата за доставки на електрически транспортни средства ", се споделя в известието.

" Инвестицията на BMW е още един ослепителен образец за това, че Обединеното кралство е най-хубавото място за основаване на коли на бъдещето ", съобщи министър-председателят Риши Сунак.

" Подкрепяйки нашата автомобилостроителна промишленост, ние осигуряваме хиляди работни места и развиваме стопанската система си в цялата страна ", добави той.

По думите на Сунак неговото държавно управление е предложило десетки милиони лири в поддръжка на BMW.

Първото потомство на електрическия модел на емблематичния английски автомобил беше пуснато в завода в Оксфорд през 2019 година, само че предходната година BMW разгласи, че множеството от електрическите ѝ коли ще се създават в Китай.

Очаква се инвестицията да бъде употребена за привеждане на завода в положение, уместно за произвеждане на електрически коли, като до 2030 година всички Мини би трябвало да бъдат електрически.

" Днешното изказване на BMW, което идва седмица след старта на производството на електрически автомобили на площадката на Стелантис в Елсмир Порт, ясно демонстрира, че проектът на държавното управление за автомобилния бранш работи ", съобщи министърът на бизнеса и търговията Кеми Баденоч. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР