Германските власти са повдигнали 28 обвинения в опит за убийство

...
Германските власти са повдигнали 28 обвинения в опит за убийство
Коментари Харесай

Нападателят срещу автобуса на "Борусия" е обвинен опита за убийство на 28 души

Германските управляващи са повдигнали 28 обвинявания в опит за ликвидиране против мъжа, обвинен за офанзивата против рейса на " Борусия " (Дортмунд) на 11 април, оповестява прокуратурата в Дортмунд, представена от " Ройтерс ".

Извършителят, който е с букви Сергей В., детонира три бомби наоколо до возилото на немския тим. Жълто-черните се бяха отправили за семейството си от четвъртфиналите на Шампионската лига против " Монако ". 28 футболисти и чиновници на " Борусия " са били в рейса, който трябваше да стигне до стадион " Сигнал идуна парк ".

При детонациите пострадаха бранителят на жълто-черните Марк Бартра, който претърпя интервенция на ръката, както и един служител на реда. Целта на 28-годишния причинител, който е с немско и съветско поданство, е била рухване в цената на акциите на клуба. Той се е надявал да се облагодетелства при срив на акциите.

Фотогалерия: След детонациите около рейса на "Борусия " в Дортмунд >

Нападателят е упрекнат и за нанасяне на тежка телесна щета и причиняване на детонация. Германските управляващи се лимитират от спомагателни изказвания, до момента в който обвинителният лист не бъде предаден на юристите на причинителя.

Разследването на немските управляващи откри, че причинителят е бил в стая в хотела, в който са били настанени играчите на " Борусия " преди мача с " Монако ". Той е следял придвижването на рейса след потеглянето към стадиона. Полицията разследваше разнообразни версии за офанзивата, в това число и терористичен акт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР