Германските власти репатрираха сто египтяни заради нарушаване на правилата за

...
Германските власти репатрираха сто египтяни заради нарушаване на правилата за
Коментари Харесай

Германските власти депортираха сто египтяни за визови нарушения


Германските управляващи репатрираха 100 египтяни поради нарушение на разпоредбите за престояване. Сред тях има и хора с отхвърлени молби за леговище, оповестиха източници от летището в Кайро. Това е първото по рода си сходно деяние от страна на Берлин, съобщи Асошиейтед прес.

Депортираните кацнали през вчерашния ден на летището в Кайро с полет от Франкфурт, на борда на който имало и 50 души от немските служби за сигурност. След предаването на лицата немските чиновници се върнали в страната си.

Впоследствие египетската полиция почнала следствие против депортираните, както и за събитията на тяхната депортация, в това число дали против тях няма издадени заповеди за арест. Повечето били освободени, само че над десетина остават арестувани към днешния ден.

Този ход е сигнал за желание за по-строго политика в региона на миграцията в Германия. Между 2015 и 2016 година тя одобри над милион бежанци, множеството от страни с военни спорове като Сирия, Афганистан и Ирак. По-късно това породи противоположен резултат, изразяващ се в популизъм, който притегли поддръжка за крайнодесни политици, отбелязва АП.

Правозащитните организации постоянно се афишират срещу депортациите в Египет заради съображения, че върнатите може да бъдат подложени на недобро отношение от управляващите, които имат дълга история на нарушавания, в това число документирани случаи на изтезания.

Източниците, които пожелават анонимност, споделиха, че цялостният с депортирани лица полет е първият от Германия, само че означиха, че сходна депортация са организирали и италианските управляващи.

Германия оферираше поддръжка по време на миграционната рецесия, само че броят на нападенията над мигранти, а от време на време и против техните бранители внезапно се усили.

Въпросът беше един от главните на миналогодишните избори, на които се стигна до напредък на националистическата партия " Алтернатива за Германия " и също по този начин беше един от най-големите препъникамъни при съставянето на обединението сред Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел и Германската социалдемократическа партия.

Новото немско държавно управление, което ще встъпи в служба другата седмица, се зарече да продължи да упорства за доброволни връщания на мигрантите и да депортира претенденти за леговище с отхвърлени молби, които до момента постоянно стояха в Германия с неустановен юридически статут.

В съпоставяне с други европейски страни Германия има демократични закони за даване на леговище. Те са заложени в немската конституция като реакция на времената на Третия райх, когато доста хора, избягали от нацистите, оцеляват единствено тъй като могли да получат леговище в други страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР