Германските власти поискаха от своите съюзници в НАТО и Европейския

...
Германските власти поискаха от своите съюзници в НАТО и Европейския
Коментари Харесай

Германия иска от НАТО и ЕС бързо укрепване на украинската ПВО

Германските управляващи желаеха от своите съдружници в НАТО и Европейския съюз да намерят способи за подсилване на украинската противовъздушна защита допустимо най-бързо, заяви формален представител на немското военно ведомство, цитиран от BBC.

Въпросът за изпращането на нови системи за противовъздушна защита в Украйна също ще бъде разискван на срещата на външните министри на Г-7 , която ще се състои тази седмица.

Както сподели пред кореспонденти представител на немското министерство на защитата, самодейността на Берлин " има за цел да насърчи и стимулира огромен брой страни да изпратят нещо в кратковременен проект ".

" Причината е, че виждаме промени в обстановката във връзка с заканите за Украйна. Нашите украински сътрудници ни описват за това. Русия от ден на ден употребява фабрично създадени плъзгащи се бомби , които могат да бъдат изстреляни от по-големи дистанции от украинската граница ", сподели неназован говорител на министерството на защитата, представен от " Ройтерс ".

" Сега имаме потребност от системи за противовъздушна защита. Украйна има потребност от тях в този момент. И НАТО, както и нашите сътрудници, не престават да преглеждат съществуващите запаси ", добави той.

Руска ракетна офанзива против град Чернигов сутринта на 17 април

" Това нямаше да се случи, в случай че Украйна беше получила задоволително съоръжение за противовъздушна защита и в случай че решимостта на света да се опълчи на съветския гнет също беше задоволителна ", сподели президентът Володимир Зеленски в Telegram.

Въпреки че все още не са оповестени спомагателни детайлности, представителят сподели: " Трябва съществено да обмислим още веднъж дали има други системи, които могат бързо да бъдат предоставени на Украйна. "
 Зеленски: Ракетите свършват, без помощ няма късмет да спечелим
Зеленски: Ракетите свършват, без помощ няма късмет да спечелим

Според него западните страни могат да оказват помощ на Украйна, както помогнаха на Израел

В края на предходната седмица немският министър на защитата Борис Писториус разгласи, че Берлин ще трансферира още една система Patriot на Украйна в допълнение към двете трансферирани по-рано.

От началото на пълномащабното навлизане съдружниците са предали три системи Patriot на Украйна. Русия обаче стартира да употребява  на фронтовата линия, които могат да бъдат изстреляни и звън обсега на фронтовата противовъздушна защита , което в допълнение утежни огневото й преимущество пред украинската войска.

В началото на април немските управляващи оповестиха, че имат намерение да провеждат търсене на системи за противовъздушна защита Patriot , които могат да бъдат предадени на украинската войска.
 Германия търси системи
Германия търси системи " Пейтриът " за Украйна

Това е декларирал украинският външен министър Дмитро Кулеба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР