Германските железници Дойче бан ще екипират служителите във влаковете с

...
Германските железници Дойче бан ще екипират служителите във влаковете с
Коментари Харесай

Служителите в германските железници ще бъдат екипирани с камери

Германските железници " Дойче бан " ще екипират чиновниците във влаковете с камери за тяло в отговор на зачестилите прояви на принуждение против тях, съобщи ДПА.

Пробно въвеждане на боди камери в югозападния регион на Шварцвалд през предишния месец в този момент ще обхване и други райони, споделиха през днешния ден от компанията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Случаите на принуждение против личния състав се усилват всяка година от 2012 година насам, като се изключи лек спад през 2019 година Планирани са спомагателни защитни ограничения, както и образование за чиновници, които са в директен контакт с пасажерите, отбелязва организацията.

Предстои разширение и на видеонаблюдението на жп гарите. В момента " Дойче бан " разполага с към 9000 камери на гарите, които се чака да доближат до 11 000 до 2024 година Около 50 000 камери към този момент са конфигурирани в съвсем три четвърти от всички локални и крайградски влакове.

През 2022 година е имало 3138 набези против чиновници на железниците, което е с към 21% повече от нападенията през 2021 година Тогава обаче, по време на коронавирус пандемията, доста по-малко хора са употребявали влакове, сочат данни на " Дойче бан ".

Около 30% от 2582 случая през 2021 година са били свързани със наложителното носене на маски – мярка, която бе анулирана в цялата страна предишния месец. Възобновяването на пътуванията на футболните ентусиасти също е асъдействало за увеличение на броя на нападенията, сподели компанията.

След като през 2022 година множеството публични коронавирус ограничения бяха анулирани, последователно броят на пасажерите доста се усили, като от лятото насам е достигнал равнищата отпреди пандемията, а в някои случаи даже и по-високи, отбелязва организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР