Германските енергийни фирми Сефе енерджи (Sefe Energy) и Унипер (Uniper)

...
Германските енергийни фирми Сефе енерджи (Sefe Energy) и Унипер (Uniper)
Коментари Харесай

Бонуси за милиони долари са платили на свои служители енергийни компании, получили милиарди от Германия

Германските енергийни компании " Сефе енерджи " (Sefe Energy) и " Унипер " (Uniper) са платили на търговци, които работят за тях, милиони долари под формата на бонуси за представянето им през 2022 година, оповестиха източници на Ройтерс, осведомени със обстановката. Значителните суми са раздадени единствено месеци, откакто немското държавно управление наля милиарди долари в двете компании, с цел да ги избави, откакто те осъществиха рекордни загуби на фона на спрените доставки на съветски природен газ.

До момента Германия е предоставила към 26 милиарда евро (28,25 милиарда долара) под формата на финансови вложения и заеми на " Сефе енерджи " (Sefe Energy) и " Унипер ", с цел да ги стабилизира. Двете компании бяха принудени да купуват природен газ на доста високи цени на интернационалните пазари, с цел да компенсират спрените съветски доставки на синьо гориво. Преди да нахлуе в Украйна, Русия беше най-големият снабдител на природен газ за Германия.

Решението на компании, които са избавени с публични средства, да заплащат големи
бонуси повдига въпроси по отношение на потреблението на парите на данъкоплатците в Германия. От друга страна обаче представители на фирмите настояват, че са принудени да заплащат обилни суми на някои от своите чиновници, с цел да останат конкурентоспособни, написа Ройтерс.

За да получат държавна помощ, двете енергийни компании се съгласиха да лимитират заплатите на представителите на управителните си препоръки, само че таванът върху
бонусите не се отнася до всички чиновници. 

Един от източниците на Ройтерс заяви, че 200 от търговците на енергийните пазари, които работят в подразделението на " Сефе енерджи " в Лондон, са получили спомагателни възнагражденrя в размер на стотици милиони долари. Търговци на приблизително равнище в йерархията на компанията са взели
бонуси от порядъка на сред 5 и 7 милиона $ всеки.

" Сефе енерджи " беше немското поделение на съветския държавен тръст " Газпром ". През предходната година компанията беше национализирана от Германия. 

От своя страна " Унипер " удостовери, че са платени
бонуси на търговците, които работят за енергийната компания, само че тези спомагателни хонорари са били по-малки от сумите, раздадени за миналата година, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Конкуренцията на пазара на труда, при търговците в енергийната сфера, е доста сериозна. Поради това не е задоволително да не бъдат предлагани
бонуси ", разгласи " Унипер ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР