Германските автомобилни производители обмислят все по-сериозно изграждането на заводи за

...
Германските автомобилни производители обмислят все по-сериозно изграждането на заводи за
Коментари Харесай

Меркел: Германските автопроизводители обмислят заводи за батерии в Европа

Германските автомобилни производители обмислят все по-сериозно построяването на фабрики за произвеждане на акумулатори за електрически коли, заяви канцлерът Ангела Меркел, представена от Reuters.

Европа за момента не може да се похвали със доста произвеждане, а пазарът е доминиран от главно от шепа компании, в това число китайската CATL и корейските LG и Samsung.

" Усещам, че автомобилните производители премислят обстановката ", съобщи тя на събитие в Берлин. Меркел уточни, че производството на акумулатори е забележителна част от веригата и в случай че Европа не сътвори лична промишленост, ще резервира по-малък дял от приходите в бъдеще.

Германският канцлер уточни, че държавното управление планува да увеличи средствата, отделяни за изследване и разработка, до 3,5 % от брутния вътрешен артикул до 2025 година. Миналия месец икономическият министър Питър Алтмайер съобщи, че кабинетът е подготвен да предложи поддръжка на производители на акумулатори за електрически автомобили, да вземем за пример възможното им изключване от някои данъци.

През януари производителят на камиони Scania, притежаван от VW, съобщи, че ще влага 10 милиона евро в план за създаване на цех за акумулатори в северна Швеция. Общата стойност на цялата инвестиция е 4 милиарда евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР