Германски учени предупреждават, че тропическите болести, пренасяни от насекоми, могат

...
Германски учени предупреждават, че тропическите болести, пренасяни от насекоми, могат
Коментари Харесай

Климатичните промени увеличават риска от тропически болести в Европа

Германски учени предизвестяват, че тропическите заболявания, пренасяни от инсекти, могат да основат риск за хората в Европа в бъдеще , даже и при умерено повишение на температурите поради климатичните промени, съобщи ДПА.

Проучване на откриватели от университета " Гьоте " във Франкфурт демонстрира, че поради стоплянето насекомите от тропическите и субтропическите региони ще се усещат все по-добре в Европа. 

Uczymy się:)

Globalne ocieplenie powoduje, że co drugi człowiek narażony jest na gorączkę dengi
— Maia (@angeliquedeberg)
Азиатският тигров комар е измежду тези, които могат да придвижват инфекциозни болести. Той популяризира вирусите на денга, жълта тресчица или зика

Комарите произлизат от Южна и Югоизточна Азия, само че поради повишението на температурите в международен мащаб към този момент могат да бъдат открити в елементи от Централна Европа. Ларвите им се развиват по-бързо, когато е топло.

Изследователският екип, управителен от биолозите Сара Кунце и Свен Климпел, употребява тигровия комар, с цел да пресметна по какъв начин подобаващите за това насекомо местообитания ще се разпространят в Европа според от температурите. 

outbreaks are growing threat in Europe as temperatures rise
— SMS Siddharth Mukund (@siddharthmukund)
На втория стадий от изследването експертите изследват по какъв начин другите температури въздействат върху предаването на патогените.

Те установяват, че даже световно повишение на температурата да е с по-малко от два градуса по Целзий в бъдеще в съвсем всички елементи на Европа ще доминират климатични условия, благоприятстващи предаването на инфекциозните заболявания .

Учените считат, че е от значително значение лекарите да бъдат подготвени във връзка с имунизацията, диагностиката и лечението на инфекциозните тропически заболявания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР