Германски учени предлагат нов начин за лечение на алергии -

...
Германски учени предлагат нов начин за лечение на алергии -
Коментари Харесай

Учени откриха нов начин за лечение на алергии

Германски учени оферират нов метод за лекуване на алергии - терапия, основана на хибриден протеин, оповестяват създателите на проучването от института " Паул Ерлих " на уеб страницата му.

Изследователите, взаимно със свои сътрудници от университета на Гисен, са анализирали резултата на хибриден протеин, назова rFlaA:Betv1, съдържащ алерген (брезов прашец), върху В-клетките - характерни кафези на имунната система.

Специалистите са открили, че при излагане на действието му В-клетките се диференцират в регулаторни Т-клетки, които създават антитела и интерлевкини, предотвратяващи алергичните реакции.

Известно е, че до една четвърт от световното население страда от някаква форма на алергия. Медицината по-рано оферираше единствено лекуване на признаците. През последните години обаче учените изследват нов метод, който цели да отстрани повода, а не последствията от алергията - алерген-специфична имунотерапия. Смята се, че тя може да се употребява за реализиране на търпимост на организма към алергените.

Досега експертите са съумели да разработят ефикасни лечения за характерни алергени, само че алергенната имунотерапия към момента не е разполагаем за доста типове алергии. Обещаваща опция за нови опити са хибридните протеини.

Авторите на актуалното проучване са синтезирали протеин от алергена на брезовия прашец Bet v 1 и флагелиновия протеин rFlaA от бактерията Listeria monocytogenes. Лабораторните опити са посочили, че хибридният протеин води до нараснало произвеждане на цитокина интерлевкин-10 (IL-10), който потиска свръхреактивния Т-клетъчен отговор.

Учените са анализирали резултата на протеина и върху недиференцирани В-клетки от мишки и хора в клетъчна просвета (ин витро). Клетките са се трансформирали по подобен метод, че са придобили регулаторни качества - поощряване на отделянето на интерлевкин-10 и интерлевкин-6 (IL-6), произвеждане на антиген-свързващи антитела и имунопотискащи свойства.

Авторите на изследването са стигнали до заключението, че хибридният протеин в действителност е в положение да облекчи алергията към брезов прашец (полен).
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР