Германски съд осъди 50-годишен мъж на доживотен затвор заради убийство

...
Германски съд осъди 50-годишен мъж на доживотен затвор заради убийство
Коментари Харесай

Осъдиха до живот германец, убил касиер заради маска

Германски съд осъди 50-годишен мъж на пожизнен затвор поради ликвидиране на чиновник на бензиностанция, който упорствал клиентите да съблюдават разпоредбите и да носят маски, оповестиха немските медии, представени от Ройтерс.

Стрелбата в западния град Идар-Оберщайн поради пандемичните ограничавания шокира германците в миг, когато опасенията, че отричащите ковид са склонни да прибягват към принуждение. 

Германската осведомителна организация ДПА и други медии оповестиха, че съдът е намерил обвинения, разпознат единствено като Марио Н, за отговорен в ликвидиране и го е осъдил на пожизнен затвор.

Той е признал, че е умъртвил 20-годишния чиновник на бензиностанция, само че пледира за непредумишлено ликвидиране с лимитирана виновност. Експертиза е открила алкохол в кръвта му сега на убийството.

Прокурорите споделиха, че касиерът е помолил мъжа да съблюдава разпоредбите и да носи маска за лице, до момента в който заплаща за закупената от него бира.

След като в началото отказал да си постави маска и напуснал бензиностанцията, подсъдимият се върнал с маска, само че при доближаване до касата я свалил и след къс диалог прострелял касиера в главата.

Служителят е умрял незабавно, а Марио Н. по-късно се е предал в полицейски сектор, като е споделил, че ограниченията против ковид му причинявали стрес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР