Германската полиция е извършила арести на предполагаеми джихадисти, които са

...
Германската полиция е извършила арести на предполагаеми джихадисти, които са
Коментари Харесай

Берлин задържа свързани с терористичната атака

Германската полиция е направила арести на хипотетични джихадисти, които са били в териториите на “Ислямска страна ” и са имали връзки с атентатора, който умъртви 12 души в нахлуване с камион в Берлин предишния декември, съобщи Ройтерс.

По данни на източници от полицията арестуваните са най-малко двама и са имали директен допир с тунизиеца Анис Амри, който нападна коледен базар в немската столица. Дни по-късно бе погубен от служители на реда в Милано, с което бе оголен неуспех на управляващите, които по-рано го сложили под наблюдаване, само че след това решили, че не съставлява заплаха. Вчерашната интервенция била ориентирана против обвинени, които неотдавна са се върнали в Германия от Сирия, преминавайки през Турция. Няма данни за непосредствена опасност от терористична офанзива.

“Акцията против хипотетични джихадисти продължава ”, разгласи през вчерашния ден сутринта прокуратурата, без да дава детайлности. От полицията единствено потвърдиха, че работят в съдействие с прокуратурата, само че съгласно анонимни източници става въпрос за търсене на хора, които са имали контакт с Амри. По непотвърдени данни задържаните са Уалид С. и Абед ел Р., които предходната година отпътували за Сирия и преди няколко месеца се завърнали в Берлин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР