Германската министърка по въпросите на семейството, възрастните хора, жените и

...
Германската министърка по въпросите на семейството, възрастните хора, жените и
Коментари Харесай

Германска министърка подаде оставка след обвинения в плагиатство

Германската министърка по въпросите на фамилията, възрастните хора, дамите и младежта Франциска Гифай подаде през днешния ден оставка под натиска на публично неодобрение, заяви сп. " Фокус ", представено от международните организации.

Гифай си навлече рецензии поради докторска дисертация, която е защитила преди към едно десетилетие, в която се оказа, че има изплагиатствани пасажи, отбелязва Ройтерс.
По информация на изданието 43-годишната Гифай е поискала през днешния ден от канцлера Ангела Меркел да я освободи от заеманата служба, написа Българска телеграфна агенция.

Дискусиите към дисертацията на министърката се водят от няколко месеца и към този момент доведоха до това, че тя не издигна кандидатурата си за поста ръководител на своята Германска социалдемократическа партия. През ноември Гифай се отхвърли от научната степен, " с цел да избегне по-големи вреди за фамилията, политическата работа и партията си ", напомня ТАСС. Министерството по въпросите на фамилията към този момент се въздържа от коментар по въпроса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР