Германската марка Ауди ще дебютира във Формула 1 през 2026

...
Германската марка Ауди ще дебютира във Формула 1 през 2026
Коментари Харесай

Ауди може да мине и без германски пилот

Германската марка Ауди ще дебютира във Формула 1 през 2026 като снабдител на задвижващи системи, а до тогава Заубер ще се трансформира в фабричен отбор на компанията. Смята се, че един от сериозните кандидати за титулярно място в тима е актуалният авариен водач на Мерцедес Мик Шумахер, който до края на сезон 2022 беше титуляр в Хаас.

Но ръководителят на борда на шефовете на Ауди Маркус Дюсман изясни, че компанията не договаря с Шумахер и още веднъж удостовери, че не е наложително Ауди да употребява немски водач. Все отново Дюсман сподели, че вървят договаряния с доста водачи и техните мениджъри, както и с още “много хора ”, които може да са потребни на отбора.

“Разбира се, че се интересуваме от взаимна работа с немски водачи, това е забавно и за Фолксваген Грум, само че не е наложително изискване за нас да имаме немски водач. Влизаме във Формула 1, с цел да покажем какво можем. Във всички шампионати, в които сме взели участие, сме реализирали победи и сме печелили трофеи. Не ни интересува олимпийският принцип на присъединяване ”, посочи Дюсман.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР