Германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия за първи път ще

...
Германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия за първи път ще
Коментари Харесай

Крайната десница за първи път ще управлява сама германски окръг

Германската крайнодясна партия " Алтернатива за Германия " за първи път ще оглави немски окръг, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " завоюва значими локални избори в неделя и за първи път ще оглави немски окръг. Това е пробив за партията, която на утвърждение в националните социологически изследвания.

" Алтернатива за Германия ", с която главните партии в Германия публично отхвърлят да си сътрудничат поради радикалните си възгледи, завоюва на втория тур на изборите в окръг Зонеберг в източната провинция
Тюрингия, като нейният претендент събра 52.8 % от гласовете.
Това е следващият триумф за партията. Тя извлича дивиденти от на вълната на националното неодобрение от ръководството на канцлера социалдемократ Олаф Шолц, който е в коалиция със Зелените и Свободните демократи (СвДП) и в която има несъгласия.

В изследванията на публичното мнение " Алтернатива за Германия " има 19-20% след опозиционните консерватори. Партията на федералните избори през 2025 година

Категорична победа за Роберт Сеселман, претендента на " Алтернатива за Германия ", на изборите през вчерашния ден в един окръг с население от 56 хиляди души, изпраща сигнал към Берлин, споделят анализатори, изключително откакто всички останали партии в Зонеберг се сплотиха в един фронт против него. Сеселман беше заставен да се яви на втори тур против реакционер след гласуването преди две седмици. Консервативният претендент получи 47.2 % през днешния ден.

" Алтернатива за Германия " се е опълчва на икономическите наказания против Москва поради войната в Украйна и оспорва, че човешката активност е причина за изменението на климата.

Агенцията за вътрешно разузнаване на Германия съобщи този месец, че крайнодесният екстремизъм съставлява най-голямата опасност за демокрацията в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР