Германската компания Керхер (Kärcher) планира да отвори в България още

...
Германската компания Керхер (Kärcher) планира да отвори в България още
Коментари Харесай

Германската Керхер планира да изгради 4 нови центъра за обслужване на клиенти в България

Германската компания " Керхер " (Kärcher) възнамерява да отвори в България още 4 свои центъра, като обсъжданите градове са София, Варна, Стара Загора и Плевен. Това съобщи пред Money.bg ръководещият шеф на българското сдружение Мартин Василев по време на показване на бизнес проектите на компанията на събитие в столицата.

" Керхер България " все още има 5 лични центрове в София - централен офис и магазин в търговски център, Пловдив, Бургас и Русе, които оферират както цялостната гама от артикули на марката за крайни клиенти, по този начин и нужното сервизно обслужване. Заедно с това центровете на сдружението служат и като районни хранилища за другите дистрибутори на портфолиото.

Тук е мястото да се изясни, че бизнес интервенциите на компанията се правят през няколко типа търговски канали - лични центрове, дилърска мрежа, ритейл и директни продажби, както и онлайн личен магазин. По думите на Мартин Василев компанията ще заложи точно на онлайн продажбите като огромен мотор на напредък, като проектът е те да доближат 20% от общия размер.

Директорът на компанията чака и да бъде подписано съглашение с веригата за бяла и черна техника " Техномаркет ", която все още е единствената от този вид магазини, която не продава артикули на немския бранд. Продуктите на " Керхер " участват и във вериги от вида " направи си самичък " като Home Max да вземем за пример.

Финансовите упования на сдружението са през 2022 година да доближи 17 милиона евро оборот на българския пазар, а личният състав му да пораства с новите обекти. Към момента чиновниците на компанията наброяват 67 души. Само за четири години тези два индикатора са повече от удвоени - личният състав през 2018 година наброява 32 души, а оборотът - 6 милиона евро.

На българския пазар " Керхер " държи шампионата по в продуктовите категории " водоструйки ", " сухо-мокро смукачки " и " парочистачки ". В международен мащаб " Керхер " акумулира оборот в размер на 3.092 милиарда евро, оперира в 78 страни със 150 компании и има 14 400 служителя. Активните патенти на компанията все още са 650.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР