Германската компания KaDeWe Group, която притежава луксозните търговски къщи Kaufhaus

...
Германската компания KaDeWe Group, която притежава луксозните търговски къщи Kaufhaus
Коментари Харесай

Един от най-големите собственици на луксозни търговски имоти обяви фалит

Германската компания KaDeWe Group, която има първокласните търговски къщи Kaufhaus des Westens (KaDeWe) в Берлин, Oberpollinger в Мюнхен и Alterhaus в Хамбург, разгласи банкрут, оповестява телевизионният канал NTV.

Компанията означи, че повода за банкрута е прекомерно високият наем, който KaDeWe към този момент не е в положение да заплаща. В същото време от компанията подчертаха, че комерсиалните къщи ще продължат да работят.

Компанията-майка на KaDeWe Group е Signa Retail Selection, която банкрутира през ноември и включваше и несъстоятелната Galeria Karstadt Kaufhof. Signa Retail Selection има 49,9% от акциите на KaDeWe Group.

KaDeWe Group е 50,01% благосъстоятелност на основаната в Тайланд Central Group. Както написа списание Der Spiegel, базирайки се на източници, Central Group се интересува от придобиването на компанията. Тайландската компания възнамерява да купи оставащия дял в търговията на дребно на универсалните магазини Signa, както и собствеността на KaDeWe в Берлин.

„ Преди няколко дни изглеждаше, че е реализирана договорка “,

отбелязва източникът на изданието. Въпреки това, малко преди подписването на контракта Signa сложи нови, по-високи условия. Тайландската компания не се съгласи с тях, само че не се отхвърли от желанията си.

KaDeWe Group генерира продажби от съвсем 728 милиона евро през финансовата 2022-2023 година, което е с съвсем 24% повече от финансовата 2018-2019 година преди пандемията. В универсалния магазин KaDeWe работят към 900 души в Берлин, към 200 в Хамбург, към 300 в Мюнхен.Още 300 чиновници работят в централата в Берлин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР