Германската канцлерка Ангела Меркел и вътрешният министър в нейното коалиционно

...
Германската канцлерка Ангела Меркел и вътрешният министър в нейното коалиционно
Коментари Харесай

В Берлин се провежда кризисната среща между канцлерката Меркел и опонентът й Зеехофер

Германската канцлерка Ангела Меркел и вътрешният министър в нейното съдружно държавно управление Хорст Зеехофер - водач на баварските консерватори от ХСС, започнаха основната си среща, на която ще се направи опит да бъдат изгладени острите несъгласия сред тях по въпросите на миграцията. Посредник в диалозите е ръководителят на Бундестага Волфганг Шойбле, съобщи ДПА.

 
Тримата ще търсят вероятни решения за излаз от рецесията в обединението, противопоставила Меркел против Зеехофер. Малко преди началото на срещата в изказване пред излизащия в Мюнхен влиятелен вестник " Зюддойче цайтунг " Зеехофер сподели, че Меркел дължи канцлерския си пост на него.
 
" Няма да разреша да бъда уволнен от един канцлер, който е канцлер единствено с помощта на мен. Човекът, който настаних на този пост, в този момент се пробва да ме изхвърли ", сподели той.
Срещата сред Меркел и Зеехофер трябваше да стартира в 16 ч. по Гринуич, само че стартира час по-късно, отбелязва Франс прес. В диалога вземат участие и водещи членове на партията на Зеехофер, пък отбелязва Асошиейтед прес. Срещата се организира в централата на партията на Меркел Християндемократически съюз.

 
 Меркел Зеехофер среща БГНЕС-->
Тази вечер в 20 ч. по Гринуич (23 ч. българско време) ще се организира среща на водачите на трите партии в ръководещата коалиция - ХДС, ХСС и Германската социалдемократическа партия, напомнят организациите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР