Германската фрегата Хесе, изпратена за охрана на търговското корабоплаване в

...
Германската фрегата Хесе, изпратена за охрана на търговското корабоплаване в
Коментари Харесай

Германската фрегата „Хесе“ отблъсна атака на хутите

Германската фрегата " Хесе ", изпратена за защита на комерсиалното мореплаване в Червено море, сполучливо е отблъснала офанзива на бунтовниците хути, заяви армията.


Фрегатата на военноморските сили " Хесе " е прихванала дрон, заяви армията.

" Малко по-късно към (кораба) се приближи втори дрон. Екипажът още веднъж предприе ограничения за отбрана и също сполучливо порази задачата ", съобщи армията.

" На фрегатата няма потърпевши хора или нанесени материални вреди ", добави тя.

" Хесе " беше изпратена в района като част от задача на Европейски Съюз, стартирала на 19 февруари, с цел да помогне за отбраната на интернационалното мореплаване в Червено море от нападенията на йеменските хути.

Хутите, които управляват огромна част от разкъсвания от война Йемен, нападат жизненоважния морски път от ноември насам в акция, която съгласно тях е в символ на взаимност с палестинците в Газа на фона на войната сред Израел и Хамас.

Съединените щати са отпред на лична военноморска коалиция в региона и дружно с Англия нанасят удари по хутите в Йемен.

27-те страни от Европейски Съюз съумяха да договорят задачата в Червено море за няколко седмици, защото се ускоряват опасенията, че офанзивите на хутите могат да навредят на стопанските системи им и да покачат инфлацията.

„ Хесе “ дойде в района през уикенда, откакто немският парламент утвърди присъединяване му в задачата в петък, оповестяват от армията.

Франция, Италия и Белгия също обявиха, че възнамеряват да дават кораби. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР