Германската федерална служба за защита от радиацията призова за повече

...
Германската федерална служба за защита от радиацията призова за повече
Коментари Харесай

Германска федерална служба призова за по-добра защита от ултравиолетовите лъчи

Германската федерална работа за отбрана от радиацията прикани за повече ограничения за предотвратяване от ултарвиолетовите лъчи, заяви ДПА.

" Заради изменението на климата въпросът за отбраната от ултравиолетовите лъчи би трябвало да бъде подложен на още по-високо място в дневния ред на политиците, урбанистите и другите заинтригувани страни ", съобщи президентът на службата Инге Паулини.

Според нея са нужни оазиси на сянка за възрастни и деца. " Желателно е учебните заведения и откритите плувни басейни, само че също и детските градини да подсигурят откритите си площи с навеси или други източници на сянка ", изясни Паулини. Много детски площадки да вземем за пример са към момента под палещото слънце без никаква сянка.

По данни на Германската федерална работа за отбрана от радиацията броят на слънчевите години се е нараснал доста от няколко десетилетия. " Изменението на климата ни носи повече безоблачни дни в Германия, а с тях и повече ултравиолетова радиация, която може да аргументи рак на кожата ", акцентира Паулини.

Рисковете за здравето от ултравиолетовата радиация не трябва да се подценяват в изискванията на климатична рецесия, добави тя. От 2000 година броят на новодиагностицираните хора с рак на кожата се е нараснал повече от два пъти.

За да се предпазим от радиацията, е добре да следим настоящия UV показател. " Дори в случай че цената му е много ниска - а точно 3 или по-висока - би трябвало да останете на сянка сред 11 и 15 ч. ", сподели Паулини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР