Германската бюджетна комисия одобри в четвъртък сделката с консорциум, състоящ

...
Германската бюджетна комисия одобри в четвъртък сделката с консорциум, състоящ
Коментари Харесай

Германия сменя Гепард-а с нова ПВО с малък обсег въпреки петкратното оскъпяване

Германската бюджетна комисия утвърди в четвъртък договорката с консорциум, състоящ се от " Райнметал " (Rheinmetall), " Дийл " (Diehl) и " Хензолт " (Hensoldt), макар петкратното нарастване на цената, подложено на критика от федералната счете палата.

Системите за противовъздушна защита с дребен обхват на деяние са предопределени за отбрана на войските на тактическо равнище, да вземем за пример по време на интервенции по разрастване или до момента в който са в придвижване, против ракетни офанзиви и офанзиви с дронове, както и от ниско летящи самолети.

Основната задача на фирмите ще бъде да разработят система за противовъздушна защита за къси дистанции, започващи от три километра, и за доста под тази отдалеченост, където опасността е главно от дребни безпилотни самолети.

Системата за доста дребен обхват на деяние евентуално ще се основава на " Скайрейнджър 30 ", (Skyranger 30) на " Райнметал ", 30-милиметрово оръдие, инсталирано на БТР " Боксер ", като транспортните средства към момента следва да бъдат набавени. Цели оттатък три километра се планува да бъдат поразявани от системата " ИРИС-Т СЛС " (IRIS-T SLS) на " Дийл ".

В предишното Германия разчиташе главно на " Гепард " за противовъздушна защита с доста дребен обхват на деяние до три километра, оръжие, което по-късно стана известно във войната в Украйна. Берлин изтегли през 2010 година от приложимост " Гепард ", с цел да спести пари.

Втората задача на фирмите ще бъде да обезпечат опция за свързване на тази система с " ИРИС-Т " на " Дийл ", които Берлин към този момент е поръчал, с цел да се построи по-широк, многопластов предпазен чадър.

" Хензолт " ще достави радари за системата, която е се чака да бъде подготвена през 2026 или 2027 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР