Германската биотехнологична компания "КюърВак" започва клинични изпитания за фаза 2б/3

...
Германската биотехнологична компания "КюърВак" започва клинични изпитания за фаза 2б/3
Коментари Харесай

Германската CureVac започна последна фаза от изпитанията на ваксината си

Германската биотехнологична компания "КюърВак " стартира клинични тествания за фаза 2б/3 на евентуална ваксина против COVID-19, оповестиха международните организации.

Тестовете, които са по условията за реализиране на утвърждение от регулаторните органи, ще оценят сигурността и ефикасността на продукта при възрастни. Очаква се в тестванията да се включат над 35 000 доброволци в Европа и Южна Америка, се показва в известие на компанията.

"Данните за клинична сигурност и имуногенност, получени в тестванията до момента, наподобяват обещаващи и се надяваме тези тествания също да покажат резултата от технологията осведомителната РНК и нашата ваксина да може да предотвратява Ковид-19 и да помогне за победа над пандемията ", сподели основният изпълнителен шеф на компанията Франц-Вернер Хаас.

Потенциалната ваксина на компанията е един от трите немски плана, подкрепени от федералното държавно управление с общо 750 милиона евро, като 300 милиона евро от тях са за създаването на "КюърВак ". Европейската комисия към този момент е осигурила с контракт до 405 милиона дози от имунизацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР