Германия заведе дело срещу Италия в Международния съд на ООН

...
Германия заведе дело срещу Италия в Международния съд на ООН
Коментари Харесай

Германия заведе дело в Международния съд на ООН срещу Италия

Германия заведе дело против Италия в Международния съд на Организация на обединените нации поради опити в Италия за приемане на обезщетения по отношение на Втората международна война.

В правосъдните документи се споделя, че Италия продължава да позволява искове за обезщетения в своите съдилища макар правосъдно решение от 2012 година, съгласно което сходни искове са неприемливи.

Германия твърди, че от издаването на това решение в Италия са заведени над 25 нови желае.

По някои от тези искове съдилища в Италия са излезли с решение, че Германия би трябвало да заплати отплата.

От Берлин настояват, че са подали жалбата си в този момент поради две продължаващи каузи, според които парцели в Рим, благосъстоятелност на немската страна, може да бъдат иззети за финансиране на заплащането на обезщетения.

Италиански съд твърди, че ще вземе решение до 25 май дали да разпореди насилствената продажба на определение здания, в част от които се обитават немски културни, исторически и просветителни институции.

Спорът датира от 2008 година, когато Върховният съд на Италия разпореди, че Германия би трябвало да заплати към 1 млн. $ на роднините на деветима души, които са били измежду убитите от немските военни сили 203 души в Тоскана през 1944 година

Германия застъпва тезата, че към този момент е изплатила милиарди евро на страни, наранени от Втората международна война, откакто военният спор завършва през 1945 година

В подадената неотдавна тъжба се цитира част от правосъдното решение от 2012 година съгласно което позволявайки самостоятелни искове в своите съдилища Италия нарушава правния имунитет на Германия.

Може да минат години пред Международния съд на Организация на обединените нации да излезе с решение, само че Германия изиска от съда да вземе ограничения, с които да бъде спряна продажба на търг на каквото и да е имущество от страна на Италия, до момента в който делото се преглежда, написа BBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР