Германия води преговори с Русия за закупуване на 30 милиона

...
Германия води преговори с Русия за закупуване на 30 милиона
Коментари Харесай

Германия планира да закупи 30 млн. дози Спутник V от Русия

Германия води договаряния с Русия за закупуване на 30 милиона дози от коронавирусната ваксина , откакто бъде утвърдена от Европейската организация по медикаментите (EMA).
„ Германия договаря 3 х 10 милиона дози за юни, юли и август. Условието за това е бързото утвърждение на имунизацията от страна на ЕМА ", написа в Туитър министър председателят на Саксония Михаел Кречмер.
Той разгласява туита след срещата си с съветския министър на опазването на здравето Михаил Мурашко по време на визитата си в Москва, чийто фокус трябваше да бъдат връзките в региона на културата с Русия, заяви Агенция Франс Прес.
Германия провокира дискусия при започване на април, когато съобщи, че е почнала договаряния с Русия за закупуване на дози от имунизацията „ Спутник V ”, без да чака координирани дейности на Европейски Съюз.
Здравният министър Йенс Шпан съобщи, че най-голямата стопанска система в Европа търси " обвързващ ангажимент, какви количества и по кое време могат да стигнат до Германия след утвърждение от регулатора ".
Преговорите се организират в миг, когато двете страни дискутират деликатни въпроси, в това число многократните съветски хакерски атаки против Запада, отношението на Кремъл към водача на опозицията Алексей Навални и ескалиращото напрежение по границата с Украйна.
Досега Германия е координирала закупуването на ваксини с Европейски Съюз.
 България ще изчака решението на Съединени американски щати и Европа за имунизациите на Johnson & Johnson България ще изчака решението на Съединени американски щати и Европа за имунизациите на JohnsonJohnson
Решение за използването на имунизацията на JohnsonJohnson против ковид ще бъде взето, когато излезе решението на Съединени американски щати и Европейски Съюз. Това...
Масовата имунизация в страната стартира в края на декември и се употребяват препаратите на Pfizer/ВioNTech, AstraZeneca и Moderna.
Очаква се през идващите седмици в Европейски Съюз да стартира използването и на четвърта ваксина – тази на JohnsonJohnson.
Южната провинция Бавария и източната провинция Мекленбург-Западна Померания към този момент оповестиха проекти за предварителна поръчка на дози „ Спутник V ”.
EMA започва непрестанен обзор на имунизацията „ Спутник V ”, която може да стане първата незападна ваксина против ковид, утвърдена за приложимост в 27-членния блок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР