Германия уведоми днес Европейската комисия, че въвежда временен граничен контрол

...
Германия уведоми днес Европейската комисия, че въвежда временен граничен контрол
Коментари Харесай

Германия въвежда временен граничен контрол по границите си с Полша, Чехия и Швейцария

Германия уведоми през днешния ден Европейската комисия, че вкарва краткотраен граничен надзор по своите общи граници с Полша, Чехия и Швейцария, съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

ДПА отбелязва, че това е още една стъпка напред за усилване на директните инспекции по източната граница сред Германия и нейните три съседки.

Това ще разреши на Германия да прави същите систематични инспекции, каквито прави и на своята граница с Австрия от 2015 година насам.

През последната седмица немското държавно управление реагира на мощния напън да вземе ограничения по повод идването на огромен брой мигранти след районните избори в двете стопански мощни провинции Бавария и Хесен, които донесоха слаби резултати за ръководещите партии и прогрес за крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ".

Миналия месец министърът на вътрешните работи Нанси Фезер подреди да се засилят граничните инспекции по източните граници на Германия с Полша и Чехия, само че консервативната съпротива я прикани публично да уведоми за граничните инспекции - стъпка, която тя в този момент подхваща, отбелязва АП.

Фезер сподели в свое изказване, че " бизнесът на трафикантите става все по-брутален и безсъвестен ", като уточни злополуката на автомагистрала в Бавария предишния петък, при която седем души починаха, откакто претрупан с мигранти микробус се прекатурна, когато водачът и заподозряният трафикант усилиха скоростта, с цел да избегнат полицейска инспекция.

" Сега е належащо да се вземат всички вероятни ограничения, с цел да се спре този нечовечен бизнес в живота на хората ", сподели тя. " В момента се нуждаем от дейно ограничение на противозаконната миграция, с цел да облекчим нашите общини ", добави Фезер.

Центровете за мигранти и бежанци в цяла Германия са цялостни през последните месеци, защото забележителен брой претенденти за леговище се прибавят към повече от 1 милион украинци, пристигнали от началото на войната в родината им.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР