Германия удължава сегашните строги мерки за борба с коронавируса до

...
Германия удължава сегашните строги мерки за борба с коронавируса до
Коментари Харесай

Удължаване на мерките до 18 април, защото „ситуацията е много сериозна”

Германия удължава сегашните строги ограничения за битка с ковид до 18 април и приканва жителите да останат по домовете си за пет дни по време на великденските празници. Това съобщи канцлерката Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

В договаряния, траяли до късно тази нощ, Меркел убеди водачите на 16-те провинции да се откажат от проектите за последователно отваряне на стопанската система, за каквото бе реализирано съглашение по-рано този месец. Причината е внезапният скок в броя на инфекциите с ковид, заяви Българска телеграфна агенция.

" Сега сме в доста сериозна обстановка ", сподели тя пред публицисти на конференция и добави, че Германия е в конкуренция с времето да имунизира популацията си против ковид. В интервала от 1 до 5 април ще бъдат затворени всички магазини, а единствено тези, продаващи хранителни артикули, ще имат право да отворят в събота, 3 април, съобщи ДПА.

Германия стартира внимателно да анулира някои от рестриктивните мерки по-рано този месец. Но разпространяването на по-заразни разновидности на вируса докара до скок на инфекциите, което породи опасения, че лечебните заведения ще бъдат скоро претрупани, в случай че не бъдат взети нови ограничения. Институтът за инфекциозни заболявания " Роберт Кох " заяви през вчерашния ден, че седемдневната заболеваемост на 100 000 души е 107, което е над прага от 100 души, при който интензивните отделения ще стартират да остават без свободни кревати. Над 3000 души с COVID-19 са в интензивни отделения по данни от неделя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР