Германия ще трябва да преосмисли отношенията си с Турция, каза

...
Германия ще трябва да преосмисли отношенията си с Турция, каза
Коментари Харесай

Меркел: Берлин може да преосмисли връзките си в Турция заради арестите на германци

Германия ще би трябвало да премисли връзките си с Турция, сподели канцлерът Ангела Меркел, откакто турските управляващи задържаха двама немски жители в Анталия. Според Меркел Берлин би трябвало да работи уверено и да изрази позиция, че по-нататъшното задълбочаване на връзките сред Анкара и Европейския съюз сега е неуместно.

С двата ареста, за които беше обявено в петък, общият брой на немските жители, арестувани в Турция, стана 12. От тях единствено четирима имат двойно поданство и сред тях е и журналистът Денис Юджел, който към този момент е прекарал 200 дни в турски арест.

В тези условия не е уместно да се не престават полемиките с Анкара за задълбочаването на митническия съюз с Европейския съюз, сподели Меркел, представена от " Ройтерс ". " Трябва да действаме уверено, " сподели меркел на събитие за бизнеса в Нюрнберг и означи, че Германия към този момент е преориентирала радикално връзките си с Анкара. " Имайки поради събитията от последния ден, евентуално е належащо да се премислят даже в по-голяма степен. "

Тези арести " нямат никакво съображение ", сподели още тя. Меркел също по този начин разкритикува президента Реджеп Тайип Ердоган поради мненията му, в които той прикани турците в Германия с двойно поданство да не поддържат нейната партия, Християндемократичния съюз, или или главния ѝ конкурент, социалдемократите, на федералните избори в края на септември. " Това (за кого да гласуват) вземат решение единствено хората в нашата страна с немско поданство, " сподели тя, представена от " Шпигел ".

По-рано представител на външното министрество в Берлин сподели, че страната не е била публично осведомена за задържанията, аргументите за които не се оповестяват, само че които дипломатическата работа към този момент дефинира като " политически ". " Опитваме се да установим в какво са упрекнати. Трябва да предположим, че това са политически обвинявания, съмнение за тероризъм, както и другите, " сподели представителят Мария Адебар.

Три седмици преди изборите на 24 септември позиция по въпроса взе и социалдемократът Мартин Шулц, главния съперник на Меркел за канцлерския пост. Според него Берлин би трябвало да разгласи официално предизвестие за германците, които пътуват до Турция. През юли, когато бе направена последната сериозна стъпка в тази тенденция, напътствията на уеб страницата на външното министерство се трансформираха, с цел да посъветват германците, отиващи в Турция, да бъдат бдителни, само че не се стигна до предизвестие. Ако тази стъпка бъде призната, туризмът в Турция може мощно да пострада - към една десета от туристическите резервации това лято са от германци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР