Германия ще се присъедини към редицитне на държавите от НАТО,

...
Германия ще се присъедини към редицитне на държавите от НАТО,
Коментари Харесай

Германия се присъединява към киберотбраната на НАТО

Германия ще се причисли към редицитне на страните от НАТО, които сложиха потенциала си за битка против компютърни офанзиви разполагаем на средствата за киберсигурност на Алианса, съобщи Франс прес.

НАТО счита киберпространството за спектакъл на спорове и всекидневно се постанова да осуетява хакерски атаки. Идентифицираните съперници са Русия и Китай, престъпни групи и "хактивисти " (киберпирати), отбелязва организацията и напомня, че през 2016 година съдружниците се ангажираха да подобрят средствата си за киберотбрана и да третират киберпространството като сфера на интервенции, в която НАТО би трябвало да се отбранява също толкоз ефикасно, колкото и по суша, въздух и море.

Решението на Германия беше обявено на съдружниците й на срещата на министрите на защитата от Алианса в централата на НАТО в Брюксел.
Берлин ще сложи целия си потенциал, в това число офанзивни детайли, разполагаем на алианса.

Съединени американски щати, Англия, Дания, Холандия и Естония към този момент предоставиха на Алианса средствата си за битка, като го оповестиха обществено, смятайки, че опасността от мощна и проведена контраофанзива може да възпре евентуалните агресори.
Какко и при другите военни запаси като танкове и самолети, членовете на Алианса резервират контрола си върху своите киберспособности и го дават на НАТО при поискване за задачи и интервенции.

Личните данни на хиляда политици и известни персони в Германия, измежду които и канцлерката Ангела Меркел, изтекоха в интернет при започване на януари и аферата шокира страната. Задържан бе 20-годишен мъж, считан за създател на пиратската офанзива. През последните години Бундестагът и политическите партии станаха цел на хакерски атаки, осъществявани, съгласно Берлин, от непознати разследващи служби.

Русия е считана от Запада за най-голямата опасност след серия офанзиви, приписвани на Кремъл, против най-разнообразни цели, като международни спортни организации, Демократическата партия в Съединени американски щати и Организацията за възбрана на химическите оръжия, основана в Холандия.

В доказателство за възходящото значение, което страните от НАТО придават на киберсигурността, Англия разгласи, че има намерение да отпусне 65 милиона лири за нападателен потенциал в тази сфера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР