Германия ще съкрати дипломатическата си мисия в Пхенян и ще

...
Германия ще съкрати дипломатическата си мисия в Пхенян и ще
Коментари Харесай

Германия прибира свои дипломати от Северна Корея


Германия ще редуцира дипломатическата си задача в Пхенян и ще изиска от Северна Корея да понижи наличието си в Берлин, заяви външният министър Зигмар Габриел след среща с американския си сътрудник. Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън посрещна германеца в Държавния департамент, до момента в който Вашингтон се надява съдружниците му да създадат повече, с цел да изолират режима на Ким Чен Ун.

"Ние към този момент сме понижили личния състав на посолството в Северна Корея и ще го създадем още веднъж", сподели Габриел пред кореспонденти, като добави, че двама дипломати са оттеглени и още един ще ги последва. Повече германци могат да изоставен посолството, само че това ще се извърши в консултация с европейските съдружници на Берлин, някои от които също имат задачи в азиатската страна.

"Ние също по този начин казахме на севернокорейците, че ще би трябвало да понижат личния състав си в посолството в Германия", сподели той, добавяйки: "По този метод усилваме дипломатическия натиск".

Срещата на Тилърсън-Габриел се състоя, откакто президентът Доналд Тръмп се оплака, че Китай не съумява да убеди Ким Чен Ун да спре програмата си за нуклеарни и балистични ракети. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР