Германия ще продължи да подкрепя Украйна военно и финансово, въпреки

...
Германия ще продължи да подкрепя Украйна военно и финансово, въпреки
Коментари Харесай

Германия ще продължи да подкрепя Украйна военно и финансово

Германия ще продължи да поддържа Украйна военно и финансово, макар че на процедура е употребила оптимално оръжията, които може да доставя от личните си ресурси и работи с оръжейната промишленост, сподели канцлерът Олаф Шолц във вторник, оповестява " Ройтерс ".

Сред оръжията, които производителите на военно съоръжение обявиха, че могат да доставят бързо и от които Украйна се нуждае, са противотанкови и противовъздушни оръжия, сподели Шолц на конференция след присъединяване в диалог със западните съдружници.

" Ще осигурим нужните пари за покупката ", сподели Шолц. " Целта е да се укрепят украинските военни, тъй че да могат да отхвърлен съветската офанзива ".

Попитан дали Германия ще достави танкове Leopard на Украйна, той сподели, че Берлин, както и западните му съдружници, са стигнали до заключението, че е най-разумно да доставят оръжия, които украинците към този момент знаят по какъв начин да употребяват.

Съюзниците координираха доставките, сподели той.

Сред участниците в диалога бяха президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, министър председателят на Канада Джъстин Трюдо, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, френският президент Еманюел Макрон, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и английският министър председател Борис Джонсън, както и водачите на Полша, Япония и Италия, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР