Германия ще предприеме спешни мерки, за да гарантира покриването на

...
Германия ще предприеме спешни мерки, за да гарантира покриването на
Коментари Харесай

Германия се връща към въглищата, за да компенсира намалените газови доставки

Германия ще предприеме незабавни ограничения, с цел да подсигурява покриването на енергийните си потребности след спада на доставките на съветски газ, в това число увеличеното потребление на въглища, съобщи държавното управление в неделя, оповестява Агенция Франс Прес.

" За да се понижи потреблението на газ, би трябвало да се употребява по-малко газ за генериране на електрическа енергия. Вместо това ще би трябвало да се употребяват повече електроцентрали, работещи с въглища ", се споделя в изказване на министерството на стопанската система.

Този ход е след предизвестие на съветския енергиен колос " Газпром " предходната седмица, че ще понижи внезапно доставките за Европа.

" Газпром " съобщи, че намаляването на доставките по газопровода " Северен поток " е резултат от ремонтни действия, само че чиновници на Европейски Съюз считат, че Москва санкционира съдружниците на Украйна, където съветските сили започнаха инвазия през февруари.

Решението на Берлин бележи поврат от ръководещата коалиция от социалдемократи, Зелените и демократичната FDP, която даде обещание да понижи потреблението на въглища до 2030 година

„ Това е горчиво, само че е належащо за понижаване на потреблението на газ “, сподели в изказване министърът на стопанската система и климата Роберт Хабек.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР