Германия сформира с Италия и някои източноевропейски страни, които се

...
Германия сформира с Италия и някои източноевропейски страни, които се
Коментари Харесай

Германия сглоби съюз срещу спирането на двигателите с вътрешно горене до 2035 г

Германия образува с Италия и някои източноевропейски страни, които се опълчват на плануваното последователно прекъсване на моторите с вътрешно горене от 2035 година, и те желаят да създадат свое лично предложение.

Министрите на превоза от Чехия, Германия, Италия, Полша, Румъния, Унгария и Словакия се срещнаха в понеделник, с цел да обсъдят промени в проектите на Европейския съюз. За изненадващата смяна предишния вторник оказа помощ и при основно гласоподаване. Но " Ройтерс " не оповестява в този момент тя да е била измежду участвалите в разискването.

" Предложението се нуждае от незабавни промени ", сподели немският министър на превоза Фолкер Висинг в понеделник. По думите му скептицизмът по отношение на последователното унищожаване на транспортните средства с вътрешно горене се споделя от Италия, Полша и Чехия, наред с други страни.

Той добави, че групата желае обособена категория коли с мотори с вътрешно горене, които могат да работят със синтетични, въглеродно неутрални горива след 2035 година " Забраната за мотора с вътрешно горене, когато той може да работи по климатично безпристрастен метод, наподобява неверен метод за нас. "

Законът за CO2, главният инструмент на Европейски Съюз за ускорение на прекосяването на Европа към електрически транспортни средства, беше спрян по-рано този месец след опозиция от Германия в последния миг. Това изненада политиците в Брюксел и други държави-членки, защото страните от Европейски Съюз и Европейският парламент към този момент се бяха споразумели за договорка по закона предишния октомври.

 Идва нова епоха: какви коли ще се карат след 2035 година Идва нова епоха: какви коли ще се карат след 2035 година

Вместо това настояванията, направени основно от немското държавно управление за освобождение на мотори, употребяващи синтетични (е-)горива от регламента, блокираха формалното решение на 7 март.

Синтетичните горива се създават посредством съчетание на водород с въглероден диоксид. Резултатът от изгарянето им може да бъде уловен от атмосферата. Тези горива се смятат за неутрални във връзка с климата единствено в случай че силата, нужна за тяхното произвеждане и техните съставни елементи, се генерира от възобновими източници.
Фолкер Висинг сподели при започване на март, че Европейската комисия към момента не е изготвила спомагателен проектозакон за това по какъв начин коли и микробуси, работещи с климатично неутрални горива, могат да бъдат регистрирани в Европейски Съюз след 2035 година

След съвещание на кабинета немският канцлер Олаф Шолц сподели, че цялото държавно управление чака комисията да направи предложение за това по какъв начин сходни електронни горива могат да се употребяват след 2035 година Германският финансов министър Кристиан Линднер сподели, че новорегистрираните транспортни средства с вътрешно горене би трябвало да бъдат изключени от възбраната след 2035 година " Нуждаем се от тази правно сигурна, ясна връзка сред решението за рестриктивните мерки на към този момент записаните и опцията за нови регистрации ", сподели Линднер.

Тъй като технологията на моторите с вътрешно горене ще продължи да остава значима в целия свят, експортьор на коли като Германия би трябвало да резервира нужния опит в тази област, добави той. За неговата партия, демократичната " Свободни демократи ", софтуерната отвореност е висок приоритет, добави Линднер.
Плановете за понижаване на нездравословните за климата излъчвания на CO2 от нови ванове и коли със 100% до 2035 година са част от по-голям пакет за справяне с изменението на климата - по този начин нареченият пакет Fit for 55, който от своя страна е част от Европейската зелена договорка. Европейски Съюз желае да понижи своите излъчвания на парникови газове с минимум 55% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година и да реализира климатична индиферентност до 2050 година

Италианският министър председател Джорджиа Мелони приветства решението за отсрочване на гласуването в Европейски Съюз като " италиански триумф ". Тя сподели, че позицията на италианското държавно управление " е ясна: обективен, резистентен преход би трябвало да бъде плануван и сбъднат деликатно, с цел да се избегнат отрицателни последствия във връзка с производството и заетостта ".

" Правилно е да се стремим към нулеви излъчвания на CO2 допустимо най-скоро, само че страните би трябвало да бъдат оставени свободни да поемат по пътя, който смятат за най-ефективен и резистентен. Това значи да не затваряме вратата за чисти технологии, които са разнообразни от електрическите [превозни средства] ", добави Мелони.
Полша също е измежду страните членки, които повдигнаха възражения против възбраната. " Ние сме през цялото време и постоянно сме срещу възбраната за продажба на коли с вътрешно горене след 2035 година ", сподели полският министър на климата и околната среда Анна Москова в Брюксел на конференция за фотоволтаиците, представена от организация PAP.

" В подмолните полемики има от ден на ден скептични гласове. Щатите се разсънват и пресмятат, че 2035 година не е толкоз надалеч. Особено тези по-малки страни, които, както можете да си визиите, ще бъдат наводнени с непознати технологии. Техните общества стартират да схващат тази действителност, схващат следствията за себе си ", добави Москова.

В сряда френският министър на превоза Клеман Бон прикани Германия да поддържа възбраната на Европейски Съюз за продажба на нови коли с мотори с вътрешно горене от 2035 година, изразявайки страдание за това, което той назова " форма на протест " от Берлин. " Ако не запазим тази упоритост, ще бъдем пометени индустриално и екологично ", сподели Бон.

" С контрасигнали няма да успеем да създадем наличната за всички електрическа кола ", сподели още той. " Сигналът беше явен: беше подсилен, в това число и от Германия. Беше признат по време на френското председателство на Европейски Съюз като огромна упоритост ", акцентира Бьон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР