Германия проведе днес първото си общонационално учение за гражданска защита

...
Германия проведе днес първото си общонационално учение за гражданска защита
Коментари Харесай

Германия получи слаба оценка при първото си общонационално учение за гражданска защита

Германия организира през днешния ден първото си общонационално обучение за гражданска отбрана и има аргументи да се радва, че това бе просто обучение, съобщи ДПА.

Учението, което стартира в 11:00 ч. локално време (09:00 ч. по Гринуич) и бе планувано да продължи 20 минути, бе белязано от проблеми и закъснение с към половин час на предупредителните приложения, имащи за цел да насочат уведомление за идно злополучие.

Целта на "Деня на предизвестието ", както бе наименувано учението, бе да подложи на тест огромен брой средства за уведомяване на популацията за изключителни обстановки като произшествия с радиоактивни субстанции, прекъсване на тока, трусове, терористични набези и наводнения.

В рамките на учението бяха тествани сирените, високоговорителите, сигналите за паника в обществените мрежи и цифровите осведомителни табла.
Германското вътрешно министерство съобщи, че учението се е провалило поради механически проблем.

"Процедурите ще бъдат в този момент в детайли оценени ", съобщи министерството в изказване, като сподели още, че резултатите от разбора ще дадат противоположна връзка за готовността на Германия за изключителни обстановки.
Приложенията НИНА (NINA) и КАТУОРН (KATWARN) изпратиха със забавяне предупредителни известия. В 11:00 ч. бяха изпратени както плануваното централно предизвестие, по този начин и предизвестия от доста други контролни центрове. Това докара до претоварване на системата, съобщи Кристоф Унгер, началник на службата за гражданска отбрана към вътрешното министерство.

Възможно е мнозина германци изобщо да не са разбрали, че учението се организира. Сирени звучаха в някои елементи на Германия, само че представител на пожарната в Мюнхен съобщи сирените в града последователно са били отстранени след края на Студената война.
Голям брой жители показаха объркването си в обществените мрежи поради оглушителната тишина, настъпила в 11:00 ч.

"Денят на предизвестието " отсега нататък ще бъде провеждан всяка година, във втория четвъртък на септември. Днешното обучение е първото по рода си от обединяването на Германия в края на предишния век.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР