Германия повдигна срещу ирански гражданин, арестуван в западната част на

...
Германия повдигна срещу ирански гражданин, арестуван в западната част на
Коментари Харесай

Германия обвини иранец в планирана терористична атака

Германия повдигна против ирански жител, задържан в западната част на страната по-рано тази година по сигнал на Съединени американски щати, обвинявания в обмисляне на ислямистка терористична офанзива с цианид или рицин, съобщи Асошиейтед прес, като цитира немски следователи.

Арестът на 26-годишния иранец, назван единствено с буквите си според немските правила за дискретност, и на неговия брат бе осъществен в град Кастроп-Рауксел в промишления регион Рур.

Следователи в Дюселдорф споделиха за АП, че мъжът е упрекнат в подготовка на тежък акт на принуждение и финансиране на тероризма. Обвинението беше повдигнато от съда в Дортмунд.

АП прецизира, че следствието против 32-годишния брат на обвинения е било прекъснато заради липса на задоволително доказателства, съобщи Българска телеграфна агенция.

Следствието твърди, че младият ирански жител е възнамерявал до края на октомври да извърши офанзива, следвайки идеологията на групировката " Ислямска страна ", като употребява рицин или цианид, с цел да убие допустимо най-вече хора.

При задържането му немските управляващи оповестиха, че са получили информация за заговора от служби в Съединени американски щати, само че американците не са взели участие в интервенцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР