Германия поставя дейностите на местното подразделение на руската петролна компания

...
Германия поставя дейностите на местното подразделение на руската петролна компания
Коментари Харесай

Германия пое контрола над местните подразделения на Роснефт

Германия слага дейностите на локалното поделение на съветската петролна компания " Роснефт " под попечителството на немски държавен регулатор, оповестиха международните организации.

Германското поделение на " Роснефт " ръководи голям брой рафинерии в страната, в това число оборудванията край северногерманския град Швет. Според Берлин задачата на решението е да се подсигурява националната енергийна сигурност.

Дейностите на " Роснефт " в Германия, които обезпечават към 12 % от потенциала за преправка на нефт на най-голямата европейска стопанска система, са сложени под попечителството на федералната организация, която ръководи енергийните мрежи.

Рафинерията в Швет е четвъртата по величина в Германия и доставя към 90 % от горивата за столицата Берлин. Тя получава недопечен нефт от петролопровода " Дружба " от построяването си през 60-те години на предишния век. Министерството на стопанската система показва също по този начин, че има дълготрайни проекти за бъдещето на рафинерията, в която работят към 12 000 души.

Освен нея под държавен надзор се слагат и рафинериите " МиРо " (MiRo) и " Байернойл " (Bayernoil), както и подразделението " Ер Ен рифайнинг енд маркетинг " (RN Refining & Marketing GmbH).

От " Роснефт " оповестиха, че не имат намерение да стопират вноса на съветски нефт, макар вероятността за влизане в действие на ембарго от страната Европейски Съюз от 1 януари 2023 година.

и остава единственият вход за съветски нефт в Европейски Съюз по море. През юни от " Демократична България " желаеха страната да поеме опертивния надзор над бургаската рафинерия „ Лукойл Нефтохим “, само че това не се случи.

Тази година немските управляващи поеха контрола и над сдружението " Газпром Германия ", поделение на съветския тръст " Газпром ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР