Германия поиска украинските власти да дадат повече подробностизащо са инсценирали

...
Германия поиска украинските власти да дадат повече подробностизащо са инсценирали
Коментари Харесай

Германия иска обяснения за инсценираното от Киев убийство на руски журналист

Германия изиска украинските управляващи да дадат повече детайлности за какво са инсценирали убийството на съветския публицист Аркадий Бабченко . Според Киев това е било нужно, с цел да бъде  осуетено същинско посягане над живота му, съобщи ДПА.

" Това са доста съществени обвинявания. Затова ще бъде добре украинските управляващи да ги поддържат с достоверни доказателства ", сподели немски държавен представител.
Украинските управляващи не са разкрили т очно за какво са инсценирали гибелта на Бабченко, който е критик на Кремъл, като се изключи че това им е помогнало да приключат случая.

Украински жител беше задържан по съмнение, че е бил нает от Русия да уреди десетки поръчкови убийства. За обвинения се твърди, че е платил на хипотетичния палач първия транш от парите за убийството на Бабченко. -->

Опитът за ликвидиране на публицист е и посягане против свободата на словото , съобщи немският държавен представител. " Понеже обвиняванията са тежки, м оже да се чака, несъмнено, в този момент те да бъдат подкрепени с доказателства. "

Говорителят добави, че доста хора в немското държавно управление са били сюрпризирани от метода, по който е станало всичко.

Съветът на Европа и Организацията за сигурност и съдействие в Европа би трябвало да употребяват всичките си пълномощия, с цел да " повлияят на украинските управляващи в името на това медийният климат в страната да бъде нормализиран ", показва той.



Украинските управляващи обявиха, че Бабченко е бил убит във вторник в дома си в Киев и че Русия е отговорна за закононарушението.
На идващия ден той се появи жив и здрав на конференция. Международни журналистически организации осъдиха операцията.

" Репортери без граници " изрази най-дълбоко отвращение. " Винаги е доста рисково обещано държавно управление да си играе с обстоятелствата, изключително да употребява публицисти за измислените си истории ", добави организацията.

На сходни критици Б абченко написа във Facebook, че им пожелава да се сблъскат със същата обстановка , да " си спазят високоморалните правила и да умрат с горделивост и високо вдигната глава ".

Заподозреният Борис Герман е упрекнат, че е направил заплащането за убийството на Бабченко , съобщи Интерфакс.
 Борис Герман БГНЕС

Той бил п ризнал пред съда в Киев, че негов прочут, който живее в Москва, изискал от него да събере някои разследващи сведения.

Герман е представен, че задачата му включвала да наблюдава интернационалните парични преводи и да откри радикални групировки и хора с политическо въздействие.

Пред кореспонденти в Киев Бабченко сподели, че оказал помощ на украинските управляващи да приготвят сцената на убийството със свинска кръв.

" Решено беше килърът да влезе в постройката и щом му отворя вратата, той да ме простреля в гърба ", сподели Бабченко, представен от организация Укринформ. " Взеха ми ризата, сложиха я на манекен и го простреляха. После си сложих ризата и легнах на земята ", сподели той. " Кръвта беше същинска, свинска. Поляха ме с нея. "

В медиите се популяризира фотография, на която Бабченко лежи по лице в локва кръв, напомня ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР