Германия подкрепя членството на България в Еврозоната. Това е потвърди

...
Германия подкрепя членството на България в Еврозоната. Това е потвърди
Коментари Харесай

И финансовият министър потвърди подкрепата на Германия за влизането ни в Еврозоната

Германия поддържа участието на България в Еврозоната. Това е удостовери финансовият министър на страната Кристиан Линднер на среща с българския министър на финансите Асен Василев, извършена през днешния ден в Берлин.

Василев е показал пред сътрудника си напредъка на страната ни по пътя към Еврозоната, осведомят от Министерството на финансите (МФ). По думите на българския финансист №1 все още страната ни извършва всички Маастрихтски критерии като се изключи условието за равнището инфлацията , която обаче спада всеки месец и от ден на ден се приближава до референтната стойност.
 Германия поддържа присъединението на България към Шенген и еврозоната
Германия поддържа присъединението на България към Шенген и еврозоната

Денков чака инфлацията да бъде в границите на разпоредбите от Маастрихт към края на годината

Според Василев и Линднер е значимо България да бъде призната в Еврозоната от 1 януари 2025 година при осъществяване на техническите критерии. Те се смятат, че тематиката би трябвало да стане част от европейския дневен ред.

По време на диалога са разисквани настоящи законодателни начинания на Европейския съюз (ЕС) и съдействието сред митническите управляващи в двете страни. Кристиан Линднер прави оценка високо работата на страната ни за отбрана на външните граници на Европейски Съюз. В рамките на срещата е контрактувано съдействието в тази област да продължи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР