Германия планира да затегне законите за притежание на оръжие, след

...
Германия планира да затегне законите за притежание на оръжие, след
Коментари Харесай

Ограничават оръжието в Германия заради заговора на райхсбюргерите

Германия възнамерява да затегне законите за владеене на оръжие, откакто беше оголен скрит план на крайнодясна група за събаряне на държавното управление и слагане на аристократ на поста народен водач, заяви вътрешният министър Нанси Фезер в оповестено през днешния ден изявление, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Тази седмица немската полиция арестува 25 души, обвинени в присъединяване в заговора, който шокира мнозина в една от най-стабилните европейски демокрации. Много от обвинените са членове на крайнодясното придвижване " Райхсбюргер " ( " Граждани на райха " ), което отхвърля съществуването на актуалната немска страна, съгласно прокуратурата.

Федералният вътрешен министър Нанси Фезер сподели в изявление за в. " Билд ам зонтаг ", че членовете на " Райхсбюргер " съставляват възходяща опасност за Германия, като се има поради, че тази година членската й маса се е нараснала от 2000 на 23000 души.

Прокуратурата разгласи, че измежду обвинените има лица, които имат персонално оръжие и знания по какъв начин да го употребяват. Освен това придвижването е предписание опити да притегли сегашни и някогашни военни и е натрупало оръжейни ресурси.

" Наложително е всички управляващи да упражнят оптимален напън ", с цел да бъде конфискувано това оръжие, сподели Фезер. По тази причина федералното държавно управление в близко бъдеще ще затегне в допълнение законите за оръжията.

Още преди масираната полицейска интервенция управляващите към този момент бяха конфискували оръжие от повече от 1000 членове на " Граждани на райха ". Смята се, че други 500 към момента разполагат с разрешителни за владение на оръжие в страна, където персоналното оръжие е необичайност, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР