Германия планира да затегне законите за притежание на оръжие, след

...
Германия планира да затегне законите за притежание на оръжие, след
Коментари Харесай

Германия затяга контрола върху оръжията

Германия възнамерява да затегне законите за владеене на оръжие, откакто беше оголен скрит план на крайнодясна група за събаряне на държавното управление и слагане на аристократ на поста народен водач, заяви вътрешният министър Нанси Фезер в оповестено през днешния ден изявление, съобщи Ройтерс.

Тази седмица немската полиция арестува 25 души, обвинени в присъединяване в заговора, който шокира мнозина в една от най-стабилните европейски демокрации. Много от обвинените са членове на крайнодясното придвижване „ Райхсбюргер “ („ Граждани на райха “), което отхвърля съществуването на актуалната немска страна, съгласно прокуратурата.

Федералният вътрешен министър Нанси Фезер сподели в изявление за в. „ Билд ам зонтаг “, че членовете на „ Райхсбюргер “ съставляват възходяща опасност за Германия, като се има поради, че тази година членската й маса се е нараснала от 2000 на 23000 души.

Прокуратурата разгласи, че измежду обвинените има лица, които имат персонално оръжие и знания по какъв начин да го употребяват. Освен това придвижването е предписание опити да притегли сегашни и някогашни военни и е натрупало оръжейни ресурси.

„ Наложително е всички управляващи да упражнят оптимален напън “, с цел да бъде конфискувано това оръжие, сподели Фезер. По тази причина федералното държавно управление в близко бъдеще ще затегне в допълнение законите за оръжията.

Още преди масираната полицейска интервенция управляващите към този момент бяха конфискували оръжие от повече от 1000 членове на „ Граждани на райха “. Смята се, че други 500 към момента разполагат с разрешителни за владение на оръжие в страна, където персоналното оръжие е необичайност, отбелязва Ройтерс.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР