Германия планира да намали наполовина федералната помощ, отпускана на провинциите

...
Германия планира да намали наполовина федералната помощ, отпускана на провинциите
Коментари Харесай

Германия реже наполовина помощта за украинските бежанци

Германия възнамерява да понижи на половина федералната помощ, отпускана на провинциите за покриване на разноските по приемането и консолидираното на украинските бежанци през идната година. Това заяви Министерството на финансите в Берлин във вторник.

Мерките са част от подхванатите дейности за стягане на бюджета на фона на възходящата инфлация и забавянето на икономическия напредък.

Повече от 1 млн. украинци потърсиха леговище в Германия след нашествието на Москва през февруари 2022 година, а броят на бежанците от други страни скочи с към 50% през 2022 година спрямо 2019 година, сочат данни на Федералната работа за миграция и бежанци (Bamf), представени от “Ройтерс “.

В продължение на години след бежанския напор през 2015-2016 година, когато повече от един милион бежанци дойдоха в Германия, бягайки от войната и преследването в Близкия изток, Берлин предоставяше на провинциите месечна закрепена сума на глава от популацията според от броя на бежанците и поемаше разноските за настаняване и интеграция.

Само че с намаляването на броя на идващите бежанци през последните години 16-те провинции в страната настояха Германия да задели закрепена сума за разноските, без значение от техния брой. През 2021 година се промени политиката на финансиране.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР