Германия планира да изплати 22 милиарда евро на компании и

...
Германия планира да изплати 22 милиарда евро на компании и
Коментари Харесай

Германия налива 22 млрд. евро помощ заради коронакризата

Германия възнамерява да изплати 22 милиарда евро на компании и на самонаетите от януари до юли следващата година, с цел да се оправят с последствията от пандемията от COVID-19, заяви Ройтерс, базирайки се на осведомени с въпроса източници.

Освен това финансовият пакет помощи през ноември, който ще компенсира компаниите, наранени от ограничаващите ограничения, ще възлиза на 14 милиарда евро, допълват източниците. Първоначално се очакваше държавното управление да изплати 10 милиарда евро.

Икономическите съветници на държавното управление, така наречен Съвет на мъдреците, предвиждат, че стопанската система тази година ще се свие по-малко от в началото предстоящото, с помощта на мощното лято.

Но втората вълна от COVID-19 помрачава вероятностите за напредък през 2021 година.

Като част от новия кръг ограничения фирмите ще получат до 200 000 евро месечно, с цел да покрият закрепените разноски като наем, а самонаетите могат да получат до 5000 евро.

Германия разполага с задоволително финансова мощност да отпусне още избавителни ограничения и тласъци, в случай че е нужно да се преодолеят последствията от пандемията върху най-голямата европейска стопанска система, сподели в четвъртък финансовият министър Олаф Шолц.

Германия възнамерява да вземе на заем над 300 милиарда евро общо тази и идната година, само че би трябвало деликатно да реши кои ограничения имат смисъл, сподели още Шолц.

Брюкселският анализаторски център "Брюгел " пресмята общата сума на директната безплатна поддръжка, която Германия има опция да предложи на фирмите и жителите си, на 8,3 % от брутния вътрешен артикул (БВП) по отношение на 9,1 % в Съединени американски щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР