Германия планира да достави около 3 до 4 пъти повече

...
Германия планира да достави около 3 до 4 пъти повече
Коментари Харесай

Писториус: Германия ще достави 3 или 4 пъти повече снаряди на Украйна през 2024 г.

„ Германия възнамерява да достави към 3 до 4 пъти повече артилерийски муниции на Украйна през 2024 година, в сравнение с през 2023 г “.


Това съобщи немският министър на защитата Борис Писториус при идването си на срещата на Контактната група по защитата на Украйна (КГОУ) в Брюксел., заяви „ Индипендънт “.

Наскоро топ дипломатът на Европейски Съюз Жозеп Борел призна, че блокът няма да успее да даде на Украйна един милион артилерийски снаряда до март. Предвижда се единствено към половината от този брой да бъде доставен до тогава.

" Урокът от тази война е, че боеприпасите са от значително значение за оперативната подготвеност ", сподели Писториус.

Той се базира на визитата си на 12 февруари на строителната площадка на нов цех за муниции в Германия, изграждан от немския оръжеен производител Rheinmetall. Очаква се фабриката да може да създава до 200 000 артилерийски снаряда годишно.

Германия ще похарчи повече от 3,5 милиарда евро за закупуване на муниции през 2024 година, сподели военният министър, като дефинира това като " невиждана " цифра.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че чака 18 от 31-те страни членки на НАТО, в това число Германия, да изпълнят задачата да изразходват най-малко 2% от своя Брутният вътрешен продукт за защита през 2024 година, което е нарастване със седем страни по отношение на миналата година./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР