Германия очаква Китай да анексира Тайван най-късно до 2027 г. Това

...
Германия очаква Китай да анексира Тайван най-късно до 2027 г. Това
Коментари Харесай

Германия очаква Китай да анексира Тайван до 2027 г.

Германия чака Китай да анексира Тайван най-късно до 2027 г. Това оповестяват " Ройтерс " и новинарският портал " Пионер ", базирайки се на систематизиран документ, утвърден от немското министерство на стопанската система.

Съгласно доклада Берлин е угрижен и за влиянието на Китай върху икономиката на страната.

Посочва се, че министърът на стопанската система Робърт Хабек желае да направи Германия по-независима от Китай във връзка с търговията, като се концентрира върху алтернативни пазари, като Азиатско-Тихоокеанския район, Латинска Америка и Африка.

По-рано " Ройтерс " заяви, че Германия се стреми да намали зависимостта си от Пекин и създава нова тактика за Китай. Това обаче може да се окаже сложна задача поради дълбоките търговски връзки сред най-големите стопански системи в Европа и Азия.

Като част от тактиката Берлин планува да създаде стимули за немските компании да влагат отвън Китай.

От началото на годината Германия е предоставила 29 милиарда евро гаранции за вложения на предприятия, по данни на Министерството на стопанската система.

В документа от 100 страници се приканва за диверсификация на комерсиалните връзки надалеч от Китай и за нов " софтуерен суверенитет ".

Докато Китай понижава зависимостите си, икономическото му значение за Европейски Съюз и Германия продължава да нараства, се показва в отчета.

Китай стана най-големият търговски сътрудник на Германия през 2016 година

Германските производители на коли имат мощно наличие на китайския пазар, като Volkswagen осъществя към половината от облагите си точно там. Германия и Европа разчитат на Китай и за избрани първични материали, като да вземем за пример редкоземни детайли.

По отношение на Тайван, островът живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и трябва да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.

През 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, ако той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР